Monturen

Bij Ilonka Optiek werken we met de volgende monturen merken:

Lafont, Tom Davies, Carven, Silhouette, Esprit en Francois Pinton.

Lafont komt uit Parijs en is een merk dat al vele generaties geleid wordt door de familie Lafont. Lafont werkt met vier verschillende lijnen:
– Lafont Paris: Deze lijn kenmerkt zich door de wat meer uitgesproken monturen in mooie kleuren en designs.
– Lafont Reedition: Dit zijn monturen die weer teruggekomen zijn in de collectie. Deze zijn wat rustiger van design en kleur.
– Lafont Issy & La:  Deze lijn is meer gericht op tieners met een daarbij horende prijs.
– Lafont Enfants: Dit zijn de kinderbrillen.

Tom Davies komt uit Londen en onderscheid zich door de vele mogelijkheden die het merk bied. Tom Davies werkt met een per seizoen wisselende collectie monturen. Deze monturen zijn volledig aan de wensen van de klant aan te passen in maat, model en kleur. Bij dit merk kunnen we van een vierkante bril een ronde bril maken.

Carven komt ook uit Parijs en is opgericht door mevrouw Carven. Mevrouw Carven was een kleine dame waar in de winkels geen passende kleding voor was. Zij is toen zelf kleding gaan ontwerpen en heeft dit op de markt gebracht. Daarnaast heeft zij een parfum- en tassenlijn uitgebracht. Enkele jaren geleden is daar de monturencollectie bijgekomen. Aan de monturen vind je details terug van de parfum- en tassenlijn.

Silhouette is gespecialiseerd in glasbrillen (monturen zonder rand om de glazen). Een glasbril valt niet op en veranderd het minste aan de uitdrukking van het gezicht. Doordat deze monturen van titanium zijn gemaakt zijn ze vederlicht, anti allergie en zeer sterk.

Esprit is een merk met monturen van zeer goede kwaliteit voor een leuke prijs.

Francois Pinton komt wederom uit Parijs en is een klassieke lijn.